Newark Liberty Airport - vervoer vliegveld naar New York, OV, taxi (2023)

LET OP: Alle Nederlanders en Belgen die de Verenigde Staten willen bezoeken moeten voor vertrek een ESTA aanvragen. Reistoestemming regelen is uw eigen verantwoordelijkheid, dit kan eenvoudig, snel en betrouwbaar via VisumBuitenland.nl. Het is goedkoper via de Amerikaanse overheid, maar dan kunt u alleen met creditcard en PayPal betalen en ontvangt u geen Nederlandstalige ondersteuning. Nu ESTA aanvragen!

Newark Liberty Airport is het vliegveld van de Amerikaanse staat New Jersey, het vliegveld ligt in de buurt van New York, Newark (285.000 inwoners) en Jersey City (265.000 inwoners). De hoofdstad van New Jersey is Trenton, dicht bij Philadelphia in Pennsylvania. Newark Liberty Airport is een van de hubs van United Airlines. De luchthaven wordt veel gebruikt door reizigers die een bezoek willen brengen aan New York, de grootste stad van de Verenigde Staten. In de buurt van Manhattan, New York zijn drie vliegvelden: New York JFK Airport, Newark Liberty Airport en New York LaGuardia Airport. Een uitstekend hotel op loopafstand van terminals TA, TB en TC is Newark Liberty International Airport Marriott.

Waar ligt Newark Liberty Airport?

Het vliegveld bevindt zich ten zuiden van Newark en ten zuidwesten van Jersey City en New York. Met de auto kunt u Newark Liberty Airport bereiken via snelweg U.S. Route 1/9.

Hoeveel terminals heeft Newark Liberty Airport?

Het vliegveld beschikt over drie terminals (A, B, C) en drie start- en landingsbanen. De terminals liggen kort bij elkaar en worden verbonden door een ‘automated people mover’ genaamd AirTrain. De Newark Airport AirTrain verbindt de terminals met parkeergelegenheden P1, P2, P3, P4 en Newark Liberty International Airport Station. Hier kunt overstappen op de treinen van New Jersey Transit en Amtrak.

AUTO HUREN – Wilt u een auto huren op Newark Liberty Airport? Bekijk dan snel de mogelijkheden, vergelijk de prijzen en boek een goedkope huurauto voor uw vakantie in de Verenigde Staten. Bespaar tijd en geld!

(Video) Airtrain Vliegveld Newark Liberty

Wat is de afstand van Newark Liberty Airport naar het centrum van Newark, Jersey City en New York?

De afstand naar het centrum van Newark is slechts 7 kilometer, met de auto bent u gemiddeld 15 minuten onderweg. De reistijd naar Jersey City (Historic Downtown) is 25 minuten, de afstand is 18 kilometer. De reistijd naar Times Square (Midtown Manhattan) in New York is 40 minuten, de afstand is 25 kilometer. Tijdens de spits, moet u rekening houden met een langere reistijd. Times Square wordt niet altijd gezien als het centrum van New York City, historici gebruiken namelijk Columbus Circle als stadscentrum en geografisch gezien is stadsdeel Queens het middelpunt van de stad.

Welke luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar Newark Liberty Airport?

  • United Airlines
  • jetBlue
  • Spirit Airlines
  • Frontier Airlines
  • Lufthansa

De volledige lijst vindt u via deze link, airlines Newark Liberty Airport.Bent u op zoek naar vliegtickets naar Newark? Vergelijkt u dan op Vliegtickets.nl en Expedia.nl de vliegticket prijzen van de luchtvaartmaatschappijen.

Hoe komt u van Newark Liberty Airport in Newark, New Jersey en New York?

Openbaar vervoer – AirTrain en trein (Newark en New York)

Alle terminals van het vliegveld beschikken over een AirTrain station. De ‘automated people mover’ AirTrain rijdt iedere 3 minuten en brengt u in 5 a 10 minuten naar Newark Liberty International Airport Station. Hier kunt u overstappen op de trein van NJ Transit. Deze brengt u in 30 minuten naar New York Penn Station, de trein stopt onderweg ook op Newark Penn Station. Iedere 15 tot 30 minuten heeft u een reismogelijkheid tussen 05.00 uur in de ochtend en 02.00 uur ’s nachts. Een treinrit naar New York Penn Station kost $ 15,25 per persoon voor een enkele reis. De prijs naar Newark Penn Station is $ 10,75, dan bent u slechts 6 minuten onderweg. Dit is inclusief de toeslag van $ 7,75 die u moet betalen om gebruik te kunnen maken van de AirTrain tussen het vliegveld en Newark Liberty Airport International Station. Tickets kunt u kopen op de treinstations bij de automaten van NJ Transit. U kunt u ook met trein van Amtrak tussen het vliegveld en New York reizen, maar deze treinen rijden veel minder vaak en zijn over het algemeen duurder. Meer info vindt u hier, website NJ Transit en website Amtrak.

Openbaar vervoer – Bus en trein (Newark, New Jersey en New York)

Het is ook mogelijk om met de bus van en naar Terminal A, Terminal B en Terminal C van Newark Liberty Airport te reizen. Vanaf de bushaltes voor het vliegveld vetrekken bus services GO28, 37, 62, 67 en 107 van NJ Transit. Bushalte ‘Broad St & Market St’ in het centrum van Newark bereikt u met Go Bus 28 en bus lijn 62, de reistijd is 15 tot 20 minuten. Alternatief kunt u ook met bus lijn 67 tot City Hall in het centrum van de stad reizen. Het grote treinstation Newark Penn Station bereikt u met bus lijn 62 of bus lijn 67. Gedurende de nacht rijdt alleen bus lijn 62. De busrit kost $ 1,60 voor een enkele reis, kinderen van 5 t/m 11 jaar en senioren vanaf 62 jaar betalen slechts $ 0,75. Tickets kunt u kopen bij de buschauffeur, maar alleen met gepast geld. Betalen is makkelijker via de app MyTix van NJ Transit. Meer info vindt u hier, website NJ Transit.

Vanaf treinstation Newark Penn Station kunt u met de trein verder reizen naar Jersey City en New York (Manhattan). Als u naar Jersey City of Lower Manhattan wilt kunt u u de trein van PATH (Port Authority Trans-Hudson) nemen in de richting van World Trade Center, New York City. Deze trein rijdt overdag iedere 20 minuten en ’s nachts een keer in de 30 tot 40 minuten. De prijs is slechts $ 2,75 per persoon en een ticket is geldig tot 2 uur na aankoop. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de ticketautomaten op de stations. Voor Downtown Jersey City stapt u na ongeveer 15 minuten uit bij Grove Street, voor Lower Manhattan blijft u 25 minuten zitten tot het eindstation World Trade Center. Wilt u naar New York Penn Station dan kunt u vanaf Newark Penn Station met de trein van NJ Transit reizen. Deze trein rijdt in 20 tot 25 minuten naar Manhattan en vertrekt meerdere keren per uur uur tussen 05.00 uur in de ochtend en 02.00 uur in de nacht. Voor deze trein betaalt u $ 5,25 per persoon, tickets zijn te koop op de treinstations bij de automaten van NJ Transit. Meer info vindt u hier, website PATHen website NJ Transit.

(Video) JFK Airport to Midtown Manhattan via Subway & Bus for only $2.75 - Raw & Unedited

Top 5 bezienswaardigheden in New York

1. Central Park (altijd open) en High Line (dagelijks 07.00 tot 19.00), beide gratis!
2. Musea: Museum of Modern Art, Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum
3.Liberty Island (Vrijheidsbeeld) en Ellis Island
4. 9/11 Memorial & Museum
5. Uitkijkpunten: One World Observatory, Top of the Rock, Empire State Building

Bus vervoer – Newark Airport Express Bus (New York)

Vanaf Terminal A, Terminal B en Terminal C van Newark Liberty Airport is het ook mogelijk om direct zonder overstappen naar New York te reizen, mogelijk gemaakt door de shuttle bus service van Newark Airport Express Bus. De bus stopt in Manhattan bij Port Authority Bus Terminal, Bryant Park en Grand Central Station. Shuttle bussen rijden alle dagen van de week tussen 04.00 uur en 01.00 uur, de reistijd is gemiddeld 45 minuten. De prijs voor een enkele reis is $ 17,00 voor volwassenen en $ 5,00 voor kinderen t/m 16 jaar, de administratiekosten zijn $ 1,50 per ticket. Retourtickets voor volwassenen zijn iets goedkoper. Tickets koopt u online of op Newark Liberty Airport. Meer info vindt u hier, website en dienstregeling Newark Airport Express Bus.

Tickets openbaar vervoer New York City – handig om te weten!
Het openbaar vervoer in New York bestaat uit bussen, metro’s (Subway) en treinen / commuter rail (Long Island Rail Road LIRR, Metro-North Railroad MNR en Staten Island Railway SIR), uitgevoerd door MTA Metropolitan Transportation Authority. Daarnaast zijn er nog ferry’s, o.a. de gratis Staten Island Ferry tussen Battery Park in Lower Manhattan en Staten Island. Toeristen maken vooral gebruik van de bus, Subway en natuurlijk taxi’s. Overigens gebruiken inwoners van New York ‘train’ als synoniem voor ‘Subway.’ Als u wilt reizen met de bus en/of Subway moet u een Single Ride ticket kopen voor $ 2,75 (bus) / $ 3,00 (Subway) of een MetroCard die u kunt opladen met Pay-Per-Ride, 7-Day Unlimited, 7-Day Unlimited Express Bus Plus of 30-Day Unlimited.

Als u kiest voor Pay-Per-Ride betaalt u $ 2,75 voor een enkele reis inclusief overstappen, de kosten voor een MetroCard zijn eenmalig $ 1,00. U mag een keer overstappen van bus naar metro, metro naar bus of bus naar bus, voor overstappen op de Subway gelden geen restricties. De prijs voor een enkele reis is altijd hetzelfde, m.u.v. de express bussen ($ 6,75), op de bus en Subway in New York hoeft u geen rekening te houden met prijszones. Een MetroCard met Pay-Per-Ride kan worden gebruikt door maximaal vier personen. Bent u van plan om meer dan 12 ritten met de bus en/of Subway te maken tijdens uw verblijf in New York, dan kunt u beter kiezen voor 7-Day Unlimited ter waarde van $ 33,00.

De MetroCard is op allerlei plekken te koop in New York City, het makkelijkste is om er een te kopen bij de ticketautomaten op de stations. Betalen is mogelijk met contant geld, pinpas en creditcard. Op de bussen in New York kunt u ook losse tickets kopen van de buschauffeur, maar alleen met gepast muntgeld (“exact change in coins”). Op de metrostations moet u uw Single Ride ticket of MetroCard ‘swipen’ om toegang te krijgen tot de Subway, bestaande uit local trains en express trains. Kinderen tot 44 inches / 112 centimeters in lengte mogen gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in New York, mits onder begeleiding van een betalende volwassene. Meer info vindt u hier, tickets en prijzen MTA New York City.

(Video) How to take the JFK AirTrain from Manhattan (NYC)

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in New York, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Hoeveel kost een taxi van en naar Newark, Jersey City en New York?

Een taxirit van Newark Liberty Airport naar het centrum van Newark is relatief goedkoop, de prijs is $ 20. U moet rekening houden met een reistijd van 15 minuten. Uiteraard is een taxi naar Jersey City ($ 50, ongeveer 25 minuten) en New York ($ 60, ongeveer 40 minuten) duurder. De taxistandplaatsen van Newark Liberty Airport vindt u voor Terminal A, Terminal B en Terminal C.

TAXI RESERVEREN – Direct verder reizen per taxi zonder stress, boek een betrouwbare taxi vanaf Newark Liberty Airport via Taxi2Airport (eerlijke prijzen en zeer goed beoordeeld). De taxichauffeur ontvangt u persoonlijk op het vliegveld met naambordje. Boeken is makkelijk, annuleren is gratis. U kunt ook een retour boeken of alleen een taxi naar Newark Liberty Airport.

Newark Liberty Airport - vervoer vliegveld naar New York, OV, taxi (1)

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op Newark Liberty Airport?

De kantoren van de autoverhuurders op Newark Liberty Airport zijn gevestigd op korte afstand van de terminals, te bereiken met de AirTrain. Op AirTrain Newark P3 vindt u Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National, Payless en Sixt. Thrifty is gevestigd op AirTrain Newark P2. Via EasyTerra Autohuur kunt u de prijzen van alle aanbieders vergelijken en direct profiteren van aanbiedingen.

(Video) How to get to Manhattan by train from JFK airport | NYC travel guide

Wanneer wilt u een auto huren op Newark Liberty Airport? Boek een goedkope huurauto!

Wat is een goed prijs kwaliteit hotel in New York?

New York of New York City is de grootste stad van de Verenigde Staten en een bezoek meer dan waard. Er is zelfs zo veel te beleven in de stad van de NY Yankees, New York Mets (honkbal), NY Knicks, Brooklyn Nets (basketbal), NY Giants en New York Jets (American football) dat u meer tijd nodig heeft dan enkele dagen. Goedkoop overnachten in New York kan in een van de vele hostels, de meeste hotels zijn een stuk duurder. Gelukkig vallen de prijzen voor Hotel Boutique at Grand Central mee, hier slaapt u in het midden van de stad en tegelijkertijd in alle rust. Vooral het personeel, de bedden en het uitzicht vanuit de lounge op de 27e verdieping worden erg gewaardeerd door gasten. Het hotel ligt om de hoek van het centraal station Grand Central en de wolkenkrabber Chrysler Building, daarnaast zijn Bryant Park en United Nations Headquarters dicht bij. Andere bezienswaardigheden bereikt u gemakkelijk met de Subway of taxi. Veel meer goede hotels in New York kunt u hier bekijken en boeken.

Wilt u voor vertrek al US dollarsin uw bezit hebben?

Dit regelt u gemakkelijk en veilig viaGWK Travelex.Op de website kunt u geld reserveren en vervolgens afhalen bij een van de ruim 50 vestigingen die zich bevinden op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport, de grotere NS stations en in Nederlandse stadscentra. Als u online valuta bestelt profiteert u van een aantrekkelijke korting.

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in New York, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Newark Liberty Airport op de kaart


Handige links

Kom meer te weten via de officiële website van Newark Liberty Airport en bereid uw reis voor:

(Video) How To Get From JFK Airport To Manhattan: All Options Explained

Voor vragen over de inhoud, suggesties of opmerkingen kunt u mailen naar [emailprotected], wij helpen u graag!

FAQs

Is it cheaper to take a taxi or uber from Newark Airport to Manhattan? ›

Uber/Lyft will be much cheaper than the yellow cab from Newark to New York City. Another advantage of using Uber or Lyft is that their prices are locked in, so the chances of being ripped off are pretty low. Uber/Lyft is significantly pricier than taking the train.

How much is a taxi from Newark to the city? ›

How much is a cab from Newark to New York City? A cab from Newark to midtown Manhattan will cost anywhere from $50 to $70 depending on traffic and time of day. How much does it cost to take the train from Newark to New York City? Taking a NJ Transit train from Newark to New York City costs $15.50.

How much does a cab cost from Newark to Manhattan? ›

The quickest way to get from Manhattan to Newark Airport (EWR) is to taxi which costs $95 - $120 and takes 22 min.

How do you call a taxi from Newark Airport? ›

Count on us, call Quick Taxi Service at 973 338-2101. Need a ride from Newark Airport? Call Quick Taxi Service at 973 338-2101.

Is it easy to get a taxi at Newark Airport? ›

Taxi cabs can be found outside every airport terminal, where taxi stand is located. You just need to get to the stand and you will be immediately directed to any of the available taxis.

How much are Ubers from EWR to Manhattan? ›

Trip prices can vary a bit depending on a number of factors. The average trip price to get from Newark Liberty International Airport to Manhattan NY is $67.00 - $119.00. You can also use Uber's price estimator tool to check a real-time estimate.

Is Uber available at Newark Airport? ›

Exit the terminal on the arrivals level

Head outside and follow signs for Ground Transportation and Passenger Pick-Up. This is where all Uber driver-partners at Newark International Airport meet travelers for pickup. Rideshare pickup locations may vary by terminal.

Do NY taxis take credit cards? ›

Yes, drivers accept credit/debit cards for all fares; there are no minimums or fees to use your credit/debit card.

What is the easiest way to get from Newark Airport to Manhattan? ›

AirTrain Newark

Operating 24 hours a day, 365 days a year, AirTrain provides easy connections to NJ Transit and the rail lines that run on the Northeast Corridor and North Jersey Coast Line. AirTrain also offers a simple way for passengers to get to and from Manhattan and points north, or Philadelphia and points south.

What is the cheapest way to get to Newark Airport from Manhattan? ›

If you're coming from...

Lower Manhattan or Brooklyn, and you want to keep it simple: Take the subway to Midtown Manhattan and transfer to an NJ Transit train and the AirTrain. Lower Manhattan or Brooklyn, and you want to save on fares: Take the PATH train to Newark Penn Station and transfer to an NJ Transit bus.

Is there a flat rate from Newark Airport to Manhattan? ›

There is no flat rate to or from Newark. The meter fare from Newark to Midtown Manhattan is over $50. Remember, you'll need to pay a $17.50 premium for a trip to EWR.

How much is a cab from Newark Airport to Times Square? ›

The quickest way to get from Times Square to Newark Airport (EWR) is to taxi which costs $85 - $110 and takes 19 min.

How much is a yellow cab from Newark to Manhattan? ›

A taxi from Newark Airport to Manhattan will cost you approximately $80 + tip. The taxi uses regular metered fare for the route from EWR to New York, plus a $17.50 surcharge and tolls to and from the airport. How much does the AirTrain at EWR cost? The AirTrain at Newark Airport charges you $5.50 upon exiting.

Can you take Uber from Newark Airport to Manhattan? ›

Prices range according to your destination and time of day. As a point of reference, an Uber from Newark Airport to Penn Station in Midtown Manhattan at 5:00 pm (rush hour) costs $60. Use the Uber Price Estimator to see in advance the cost and wait time.

Can I take a yellow cab to Newark Airport? ›

Newark Airport Taxi and Car Service Information. Over 33 million passengers travel to and from EWR's 3 major terminals every year. YellowCabNYC provides transportation to and from the airport from any destination so that you can make your flight on time consistently.

How much is a taxi from Newark to midtown? ›

Sample Fares from Newark Liberty International Airport:
TripFare Range
To Teterboro$49
To Union City$52
To New York City/Manhattan Battery - W 23rd St. W 24th St. - W 58th St. W 59th St. - W 96th St. W 97th St. - W 185th St. Above W 185th St.$50 $55 $60 $65 $70
To LaGuardia Airport$87
12 more rows

How do I get LYFT at Newark Airport? ›

The Newark Liberty International Airport has one staging area for rideshare drivers, called the Rideshare Hold Lot and located at the end of Earhart Drive. Once you get to the staging lot you'll automatically be entered into the airport queue. You'll be able to check your place in line in the Lyft or Uber app.

How much is a car service to Newark Airport? ›

STARTING AT:
VehicleTo LaGuardia Airport (LGA)To Newark Airport
Sedan 4Pass$ 39$ 52
Luxury 4Pass$ 44$ 57
MiniVan 6Pass$ 59$ 69
Van 9-13Pass$ 160$ 202
6 more rows

How do I get from Newark to NYC path? ›

AirTrain to NJ Transit to PATH

You'll still take AirTrain to NJ Transit, but instead of going all the way into the city, get off at the Newark Penn Station terminal. From here, take the PATH train toward Manhattan and get off at the World Trade Center stop. The total ride is approximately 40 minutes.

How far is Newark train station from airport? ›

The distance between Newark Airport (EWR) and Newark Penn Station is 3 miles.

How much is train from Newark to Penn Station? ›

Amtrak Northeast Regional operates a train from Newark Liberty International Airport to Ny Moynihan Train Hall At Penn Station every 3 hours. Tickets cost $12 - $70 and the journey takes 23 min.

What is the easiest way to get from Newark Airport to Manhattan? ›

AirTrain Newark

Operating 24 hours a day, 365 days a year, AirTrain provides easy connections to NJ Transit and the rail lines that run on the Northeast Corridor and North Jersey Coast Line. AirTrain also offers a simple way for passengers to get to and from Manhattan and points north, or Philadelphia and points south.

Is there a flat rate from Newark Airport to Manhattan? ›

There is no flat rate to or from Newark. The meter fare from Newark to Midtown Manhattan is over $50. Remember, you'll need to pay a $17.50 premium for a trip to EWR.

How much is a taxi from Newark to midtown? ›

Sample Fares from Newark Liberty International Airport:
TripFare Range
To Teterboro$49
To Union City$52
To New York City/Manhattan Battery - W 23rd St. W 24th St. - W 58th St. W 59th St. - W 96th St. W 97th St. - W 185th St. Above W 185th St.$50 $55 $60 $65 $70
To LaGuardia Airport$87
12 more rows

How much does it cost to take the train from Newark to NYC? ›

Which train should you take from Newark to New York?
TrainDaily TripsAvg. Price
Amtrak1$53.90
Amtrak Acela5$59.86
Amtrak Keystone Service9$19.28
Amtrak Northeast Regional11$33.58
1 more row

Videos

1. Washington Dulles International Airport (IAD) – Arrivals, Ground Transport and Metro trains Guide
(Hipfig Travel-Channel)
2. Singapore Airlines Business Class SIN-JFK Trip Report【4K】+ Singapore COVID Transit
(The Flip Flop Traveller)
3. FLIGHT TRANSFER AT DOHA Airport (Hamad International Airport) - April 2022 walk to connection flight
(Traveller - Two Travel)
4. Taking the JFK Airtrain is easy
(For 91 Days Travel Blog)
5. Frankfurt Airport Tutorial | Connection Flight Terminal 1 B-Gates to A / Z Gates | How i get?
(i fly for you tv)
6. The SR-71 "Buzzing the tower" story you probably never heard before
(TAOFLEDERMAUS)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated: 05/13/2023

Views: 6276

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.